Welke laselektoden heeft u nodig?

17-12-2018
Welke laselektoden heeft u nodig?

Als de verbinding statisch is. Met ander woorden komen er geen wisselende krachten op de constructie te staan. Dan gebruikt u een Rutiel elektroden, u kiest dan een elektrode uit de groep 6013.

Is de verbinding dynamisch, zijn er dus wisselende krachten op de constructie (windschoren ed.) dan kiest u een voor een Basisch elektroden uit de groep 7016.

De meest gebruikte laselektroden voor on- en laag gelegeerd staal treft u hieronder aan.

Ceweld 6013
De 6013 S is een middel dik beklede elektrode voor algemene staalconstructies en bijzonder geschikt voor laswerkzaamheden op lastig toegankelijke plaatsen en slecht geprepareerde naden. De 6013 S kan worden verlast in alle posities en is tevens geschikt voor verticaal neergaande positie.
Snel stollend lasmetaal en geschikt voor vervuild materiaal, dus ook goed voor het overbruggen van spleten. Slak is gemakkelijk te verwijderen en de elektrode kan goed worden gebogen om bereikbaarheid van moeilijke plaatsen te vergemakkelijken.

Ceweld 7016
Dubbel geperste semi-basische elektrode met uitstekende laseigenschappen in moeilijke posities en zeer goede mechanische waarden.
Deze elektrode is vooral geschikt voor oude lasapparaten met een lage open spanning bij AC en DC+. Uitermate geschikt voor oude en roestige materialen door zijn stabiele en zeer gerichte boog. Zeer geschikt voor het maken van doorlassingen en in de onderhouds- en reparatiesector.
Indien u afwijkende staalsoorten of

Bezoek onze webshop

Lees ook:

Tochtafschermingen

Tochtafschermingen

17-11-2018

Nu aangekomen in de herfst en met de winter voor de deur is het voor u en uw werknemers van belang om het natte, koude en winderige weertype binnen te weren. Ook voor de goederen in uw magazijn en het gereedschap in uw werkplaats is het van belang dat er een warme en droge omgeving is.

GoLine, waar de bescherming tegen lasrook begint

De GoLine reeks van Plymovent is een uitstekend startpunt voor bescherming tegen blootstelling tegen lasrook. Deze lijn bestaat uit een reeks lasrookafzuigers met filters voor eenmalig gebruik, ontworpen voor het afvangen en filteren van lasrook die ontstaat als gevolg van licht of incidenteel laswerk.

De GoLine bestaat uit 3 soorten producten: een mobiele filterunit of op de muur gemonteerde stationaire units met één of twee armen.

Digital, de nieuwe norm op lasgebied

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van digitale hulp zeer uitgebreid.

Gebruik nu hiervoor uw lasinstallatie. Scrol mee met een greep uit de mogelijkheden.