Panoramaxx: Ruimer, helderder zicht en kleurecht!

07-07-2017
Panoramaxx: Ruimer, helderder zicht en kleurecht!

Het revolutionaire design van de lashelm zorgt ervoor dat de ogen dichter bij de ADF-cassette staan, waardoor het zichtveld van de lasser 600% ruimer is dan bij een gewone ADF-cassette.

Nog nooit heeft u door een automatische lashelm gekeken met z’n helder zicht.


De Panoramaxx van Optrel heeft een extreem helder zicht in de neutrale stand (slijpstand). DIN kleur 2.5 (=23% lichtdoorlaat), andere lashelmen hebben DIN kleur 4,0 (=5% lichtdoorlaat). Met DIN 2.5 heeft u dus een vier maal helderder zicht op uw werkstuk, uw apparatuur en uw werkomgeving!   

Het beeld in alle standen is kleurecht (True Color). U heeft dus niet alleen een veel breder en een veel helderder beeld maar ook een waarheidsgetrouwer lasbeeld.

Tevens is de ADF-cassette is een Autopilot cassette!
De ADF past de DIN-kleur zelf automatisch aan. Eenmaal uw DIN voorkeur instellen en de ADF regelt de kleursterkte (van -2 t/m +2). Veiligheid, tijdwinst en gebruiksgemak worden hiermee verder geoptimaliseerd.

Ook biedt deze Optrel helm nog andere voordelen, waaronder het nieuwe energieconcept.

Eigenschappen:
    600 % meer zichtveld dan gewone ADF-lashelmen
    Volautomatische kleurinstelling, naar uw wens
    Kleurecht zicht op uw werkstuk, display en omgeving
    Extreem helder zicht in de neutrale stand (slijpstand): DIN kleur 2.5
    Nieuw energieconcept (laad zichzelf op)

Download hier de brochure.
Zie de video op YouTube.
Zie de Panoramaxx in de webshop.

Binnenkort is de Panoramaxx ook te leveren als PAPR lashelm.

U kunt de luchtstroom naar eigen wens de lashelm in laten blazen. Dit in combinatie met de Optrel e3000

De Optrel e3000 verse lucht unit bevat een uiterst effectief TH3 filter dat ongeveer 10 keer zo effectief is als TH2 filters. Het filtersysteem bestaat uit vonkenvanger, voorfilter en het hoofdfilter.
De elektronische regelaar van deze verse lucht unit zorgt voor een constante luchtstroom en is in te stellen tussen 150 en 250 l/min. Hierdoor heeft u met de e3000 ook tijdens de warme omstandigheden een koelend effect. Het systeem heeft ook een filter-alarm en een filter-afwezig alarm voor de veiligheid.

De batterijcapaciteit van de Optrel e3000 verse lucht motor is minimaal 6 uur. De speciale e3000 Longlife versie heeft echter een capaciteit van minimaal 12 uur.
De verse lucht unit is gemonteerd op een ergonomische lederen lendensteun die voor hoog draagcomfort zorgt. De unit is met de lashelm verbonden door een geheel vrij meedraaiende luchtslang.

Download hier de brochure.

Bezoek onze webshop

Lees ook:

MIG lastoortsen MB EVO PRO

De MB EVO PRO lastoorten bieden een totaal nieuw concept in design, vorm en functionaliteit. De ongeëvenaarde ergonomie creëert een groter gevoel van controle, wat de lasser toelaat zich “één” te voelen met het lastoorts. De positie van de schakelaar, het design en het kogelgewricht garanderen een optimaal gebruikscomfort in alle lasposities.

Acetyleen verbod Tata Steel IJmuiden

Per 1 april 2017 is een verbod op het gebruik, het transport en de opslag van acetyleengas op het Tata Steel IJmuiden terrein afgekondigd. Hiervoor is de QHSE-regeling 3.16 “Brandveiligheid” op 1 april 2017 gewijzigd. Deze maatregel geldt niet alleen voor u als externe firma, maar ook voor Tata Steel IJmuiden zelf.

Stagneren uw werkzaamheden hierdoor? vraag advies
Van Kampen Lastechniek kan u adviseren over de toepassing van een ander brandbaar gas en het lasgereedschap hiervoor. Tevens zijn er diverse alternatieven voor het autogene las- en snijproces

Optrel True Colour

Optrel True Colour

01-03-2017

De door Optel speciaal ontwikkelde UV / IR lasfilter zorgt voor een realistische waarneming van kleuren.

Voorheen zag u een spectrum van groene kleuren door uw lashelm. Met de True Colour lasfilter ziet u een spectrum van realistische kleuren.