Optrel e684, de eerste volautomatische lashelm

01-03-2015
Optrel e684, de eerste volautomatische lashelm

Optrel introduceert de eerste volautomatische lashelm. De e684 past zichzelf volledig automatisch aan de lichtintensiteit aan. Een sensor in de lashelm meet de kracht van de lasboog, waarna de ADF-cassette zich automatisch aanpast aan de lichtintensiteit.

Bij conventionele automatische lashelmen is dit niet het geval. Zij zijn niet volautomatisch, maar eerder semiautomatisch. De lasser stelt de lashelm af aan de  lichtintensiteit van de lasboog. Soms is dit niet mogelijk waardoor de concentratie van de lasser minder wordt en dit komt het laswerk niet ten goede.

Minder vermoeide ogen
Bovendien heeft de e684 een 1/1/1/1 ADF-cassette, die beschikt over gepatenteerde Twilight Technology waardoor de cassette niet in één keer, maar geleidelijk terug gaat naar de neutrale stand waardoor de ogen van de lasser minder vermoeid raken. Ook is deze cassette hoekonafhankelijk. Vanuit elke hoek heeft de lasser een scherp, kleurenecht beeld van het werkstuk.

Download hier de brochure

Bezoek onze webshop

Lees ook:

Techni Show van 11 t/m 14 maart 2014

De Techni-Show presenteert u het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. Hier vindt u innovaties, demo's, presentaties, workshops en themaroutes op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen en toebehoren en hulpmiddelen.

Ceweld Select Dealer

Van Kampen Lastechniek kan vanaf nu een scala aan lastoevoegmaterialen leveren.

Van beklede laselektroden tot TIG lasdraden en van MIG lasdraden tot toevoegdraad voor onder poederdek lassen.