NIL Verbindingsweek 2016

24-10-2016
NIL Verbindingsweek 2016

Zowel bedrijven als technische scholen kijken alweer uit naar de NIL verbindingsweek. De maakindustrie komt samen om de ontwikkelingen op het gebied van lassen, lijmen en snijden te bespreken tijdens dit unieke, driedaagse vakevenement op 1, 2 en 3 november.

Tientallen exposanten staan op deze beurs om hun organisaties en de producten en diensten die zij leveren aan u te presenteren.

Denk hierbij aan lasapparatuur, lastoevoegmateriaal, lasrookafzuiging, industriële automatisering, snijtechniek, industrieel lijmen, lastechnisch onderzoek, personeel en opleiding, persoonlijke beschermingsmiddelen en destructief onderzoek (DO) en niet destructief onderzoek (NDO).

Het adres voor deze unieke beurs is:
Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

Heeft u nog geen kaarten, klik hier

Ook Van Kampen Lastechniek BV kunt vinden op deze beurs. Op standnummer 336 kunt u terecht voor het volgende:

De nieuwe Mega.Puls Focus
De nieuwe Mega.Puls Focus is leverbaar in maar liefst 38 varianten, van 230 tot 530 ampère, watergekoeld of gasgekoeld, compact of met losse draadaanvoerkoffer, met bediening op de machine of op de draadaanvoerkoffer, alle combinaties zijn mogelijk.
Nieuwe apparatuur en nieuwe technologieën zijn noodzakelijk om concurrerend te kunnen blijven, Rehm brengt daarom een nieuwe pulsmachine op de markt met maar liefst 179 programma’s voor staal, roestvaststaal en aluminium en 6 verschillende lasprocessen. Vier van deze processen zijn nieuw, waarbij tot 30% minder warmte wordt ingebracht of sneller gelast wordt en de vorming van lasrook zeer sterk wordt verminderd.

Lasprocessen Mega.Puls Focus
FOCUS.PULS Fe (High-power puls proces vooral voor staal)
FOCUS.PULS CrNi (High-power puls proces speciaal voor RVS)
FOCUS.ARC (Conventionele boog voor staal vanaf 6 mm)
POWER.PULS UI (Puls proces voor staal en RVS)
POWER.PULS II (Puls proces voor aluminium, koper-aluminium legeringen en koper-silicium legeringen)
POWER.ARC (Conventionele boog voor staal tot 2 mm)

Bij het pulserend lassen van staal met het proces FOCUS.PULS Fe kan dankzij de extreem korte boog een verhoging van de neersmelt tot wel 30% behaalt worden met dezelfde warmt-inbreng. Met de speciaal door Rehm ontwikkelde rekenmodule kan uw besparingspotentieel wat op kan lopen tot € 2,00 per kilo verlaste draad snel worden berekend.

Download hier de brochure

De vernieuwde Tiger
De nieuwe Tiger is nu nog lichter, sterker en mobieler dan elke andere draagbare stroombron in het compacte segment, en is leverbaar in twee versies, te weten High en Ultra. Beide versies zijn verkrijgbaar als DC en AC/DC stroombron. Optioneel is een zeer lichte koelunit beschikbaar. Dankzij het uitzonderlijk lage gewicht van 6,9 – 7,8 kg. en de afmeting van slechts 40 x 16 x 33 cm is de Tiger het ideale lasapparaat voor mobiel gebruik met ongekende prestaties. Over de “open” handgreep kunt u uw laskabels hangen. De kunststof behuizing biedt bescherming tot 90 cm valhoogte. De geïntegreerde procesfaciliteiten zijn uniek bij de compacte lasinstallaties.

Enkele kenmerken van de Tiger:
DC met Hyperpuls tot 17,5 KHz (insnoering van de boog, smalle gelijkmatige lasnaad, geconcentreerde warmte-inbreng, betere vloei-eigenschappen).
AC met Hyperpuls tot 17,5 KHz (geconcentreerde warmte-inbreng, betere vloei-eigenschappen, sneller lassen, sinusvormige stroomverloop, zeer stabiele boog).
DualWave met Hyperpuls tot 17,5 KHz (hogere betrouwbaarheid van gelaste delen, hogere treksterkte, weinig tot geen poriën, smeltbad is beter beheersbaar, gemakkelijker lassen in positie).
Puntlasfunctie met Hyperpuls tot 17,5 KHz (puntlassen met een hoge gemiddelde stroom in zeer korte tijd, gelijkmatige hechtlassen, zeer snel hechten, gelijkmatige warmte-inbreng, minder warmte-inbreng als bij conventioneel hechten, minder vervorming, minder verkleuring). U kunt kiezen uit verschillende AC-curven (Sinus, Driehoek, Blokvorm).

Download hier de brochure

De Invertig.Pro Digital
Comfortabeler vindt u het niet. Nog beter, betrouwbaarder en efficiënter lassen?  Vul uw deskundigheid aan met een lasapparaat dat met u meedenkt, dat weet wat u maakt of wilt maken.

De InvertIg.Pro digital  verenigt de fijnste technologie voor lasapparaten met het hoogste bedieningscomfort. De digitale bediening vereenvoudigt complexe verbanden en stelt ze begrijpelijk voor.  Het revolutionaire bedieningsconcept biedt vlotte toegang tot een ruim scala aan mogelijkheden.

U kunt zelf de proef op de som nemen. Stel  uw instellingen in op het HD display en zie hoe de gelaste verbinding er uit ziet.

Download hier de brochure van de gescheiden uitvoering
Download hier de brochure van de compacte uitvoering
 

Bezoek onze webshop

Lees ook:

Megafil gevulde lasdraden  met 3.1 certificaat

Naast diverse massieve lasdraden hebben wij ook de gevulde draden van Megafil in ons programma. Deze lasdraden hebben vele voordelen ten opzichte van de concurrerende- en massieve lasdraden voor dezelfde toepassingen.

Door het unieke fabricageproces hebben deze lasdraden een zeer goede doorvoer vanwege de perfecte rondheid. Dit resulteert in een hogere neersmelt en stroomdichtheid.

De nieuwe Powermax 45 XP

Deze vernieuwde Powermax 45 XP behoort tot de nieuwste generatie plasma snij-installaties van Hypertherm. De Powermax 45 XP snijdt nu door 16mm heen (dit was 12 mm) en heeft een scheidingscapaciteit van 29mm.

De ingangsdruk van de lucht wordt automatisch geregeld (SmartSense™).

De vernieuwde Tiger

De vernieuwde Tiger

24-05-2016

De Tiger onder de TIG lasinverters is vernieuwd, nu nog lichter, sterker en mobieler dan elke andere draagbare stroombron in het compacte segment.

Dankzij het uitzonderlijk lage gewicht en de afmeting is de Tiger het ideale gereedschap voor mobiel gebruik met ongekende prestaties. De geïntegreerde procesfaciliteiten zijn uniek bij de compacte lasinstallaties.