MIG lastoortsen MB EVO PRO

27-05-2017
MIG lastoortsen MB EVO PRO

De MB EVO PRO lastoorten bieden een totaal nieuw concept in design, vorm en functionaliteit. De ongeëvenaarde ergonomie creëert een groter gevoel van controle, wat de lasser toelaat zich “één” te voelen met het lastoorts. De positie van de schakelaar, het design en het kogelgewricht garanderen een optimaal gebruikscomfort in alle lasposities.

Bij MIG/MAG lassen zijn zware werkomstandigheden courant. Niettegenstaande een laag gewicht en geraffineerd design moeten lastoortsen uitblinken in robuustheid en levensduur. Het innovatieve gamma MB EVO PRO zet de nieuwe maatstaf met nieuwe schroefverbindingen en de toegenomen ruimte in de handgreep staat garant voor snel en efficiënt onderhoud. Technologie voor professionals.

De luchtgekoelde MB EVO PRO lastoortsen met de innovatieve lichtgewicht BIKOX® LW garanderen een optimaal gebruikscomfort in alle lasposities. Het verbeterd comfort en een lagere spierbelasting hebben een duidelijk meetbare impact op de kwaliteit van de lasnaad.

 • Beproefde “MB” slijtonderdelen – voor hoge standtijden.
 • Authentieke twee-componenten handgreep – robuust en ergonomisch.
 • Optimale positie van de schakelaar – nauwkeurige en betrouwbare bediening.
 • Unieke binnengeometrie voor luchtgekoelde lastoortsen – voor een koelere handgreep met maximale mechanische belastbaarheid.
 • Low weight BIKOX® (LW) – tot 34 % gewichtsbesparing.
 • Robuuste, compacte centraalaansluiting.

De aantrekkingskracht van de vloeistofgekoelde MB EVO PRO lastoortsen wordt bepaald door het vernieuwde koelingsconcept en een selectie van materiaalcombinaties. Verbeterde “front-end” koeling verhoogt de levensduur van slijtonderdelen en realiseert extra vermogen, waardoor op hogere capaciteit kan gelast worden.

 • Superieure kwaliteit van “MB” slijtonderdelen in combinatie met geoptimaliseerde koeling van het lastoorts – voor maximale standtijden.
 • Authentieke twee-componenten handgreep – robuust en ergonomisch.
 • Optimale positie van de schakelaar – nauwkeurige en betrouwbare bediening.
 • Vereenvoudigde constructie vergemakkelijken onderhoud en herstelling.
 • “High performance” slangenpakketten met een speciale beschermingsstructuur – voor meer flexibiliteit en comfort.
 • Robuuste, compacte centraalaansluiting met doorvoerbescherming voor de vloeistofslangen.
Bezoek onze webshop

Lees ook:

Acetyleen verbod Tata Steel IJmuiden

Per 1 april 2017 is een verbod op het gebruik, het transport en de opslag van acetyleengas op het Tata Steel IJmuiden terrein afgekondigd. Hiervoor is de QHSE-regeling 3.16 “Brandveiligheid” op 1 april 2017 gewijzigd. Deze maatregel geldt niet alleen voor u als externe firma, maar ook voor Tata Steel IJmuiden zelf.

Stagneren uw werkzaamheden hierdoor? vraag advies
Van Kampen Lastechniek kan u adviseren over de toepassing van een ander brandbaar gas en het lasgereedschap hiervoor. Tevens zijn er diverse alternatieven voor het autogene las- en snijproces

Optrel True Colour

Optrel True Colour

01-03-2017

De door Optel speciaal ontwikkelde UV / IR lasfilter zorgt voor een realistische waarneming van kleuren.

Voorheen zag u een spectrum van groene kleuren door uw lashelm. Met de True Colour lasfilter ziet u een spectrum van realistische kleuren.

3 jaar ongestoord werken met uw lasinstallatie.

Voor een vast bedrag per maand ongestoord werken met uw lasinstallatie. Wij regelen de financiering, het onderhoud en de NEN-3140 keuring voor u.

Na deze drie jaar heeft u geen maandelijkse kosten meer. Uiteraard kunnen wij voor de dan nog komende jaren het onderhoud en de NEN-3140 voor u verzorgen.