Digital, de nieuwe norm op lasgebied

06-03-2018
Digital, de nieuwe norm op lasgebied

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van digitale hulp zeer uitgebreid.

Gebruik nu hiervoor uw lasinstallatie. Scrol mee met een greep uit de mogelijkheden.

Het Start scherm
Hier stelt u de startwaardes is zoals 2- of 4 takt, pulsen aan of uit, gelijk- of wisselstroom, polariteit bij AC lassen, puntlassen, upslope en/of downslope en gasvoor- en nastroom.

Het Classic scherm
U stelt hierin de parameters in voor het lasproces. Dit is real-time, u ziet direct wat er gebeurt. U leest o.a. uit de lasstroom, up- en downslope, wel of geen puls en pulstijden.

Het Frequentie automaat scherm
U kunt de keuze van de AC curve de lasinstallatie automatisch laten bepalen of dit zelf instellen. U heeft de keuze uit de volgende curves sinus, blokgolf of driehoek.

Het Instel scherm
Slechts de materialen en bijbehorende diktes ingeven, de knop “overnemen” indrukken en alle waarden zijn ingevoerd. U kunt direct lassen met de juiste stroomsterke. Tevens kunt u uitlezen of het in 1 of 2 lagen gelast moet worden.

Het Bibliotheek scherm
Alle gegevens die nodig zijn bij het lassen kunt u raadplegen, of het nu het type wolframelektrode is of de norm van het materiaal of het type beschermgas. Alles is oproepbaar.

Het Lastips scherm
Niet direct de kennis paraat? Raadpleeg dan de lastips. Hierin kunt u de eventuele vooropening, gasdebiet en voorwarmtemperatuur nazien.

Het Windows scherm
Programma’s opslaan of raadplegen zoals u het gewend bent met uw PC of laptop, zelf mappen aanmaken met de naam van uw klant of Jobs.

Het Talen scherm
Ook uw anderstalige werknemers kunnen overweg met deze lasinstallatie, stel hiervoor de gewenste taal in en uw collega gaat ermee werken. Om terug te keren naar het scherm (Nederlandse taal) is een Engelse default tekst ingesteld.

Bezoek onze webshop

Lees ook:

Demonstraties op de TechniShow

Ook tijdens deze editie van de TechniShow worden demonstraties van de allerlaatste ontwikkelingen op lasgebied door Rehm verzorgd.

Het TIG lassen met o.a. Puls en dubbel-Puls, maar ook MIG lassen met o.a. Focus.Puls Fe, Focus.Puls RVS, en Focus.Arc, Power.Puls UI en Power.Puls II en Power.Arc verdienen uw aandacht.

TechniShow 2018

TechniShow 2018

01-03-2018

De TechniShow presenteert u het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. Hier vindt u innovaties, demo's, presentaties, workshops en themaroutes op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen en toebehoren en hulpmiddelen.

Ook dit keer nodig ik u uit op de stand (Hal 7, stand E072) van Rehm om u te begeleiden in de digitale wereld van lastechniek.

Schweissen & Schneiden 2017

Alle producenten van las en snij-apparatuur kunt u wederom vinden tijdens Schweißen & Schneiden, de wereldwijd toonaangevende beurs op het gebied van verbindings- en scheidingstechniek.

Dit vierjaarlijkse evenement wordt vanwege de verbouwing van het beurscomplex in Essen, eenmalig gehouden in Düsseldorf van 25 tot en met 29 september 2017.