Acetyleen verbod Tata Steel IJmuiden

01-05-2017
Acetyleen verbod Tata Steel IJmuiden

Per 1 april 2017 is een verbod op het gebruik, het transport en de opslag van acetyleengas op het Tata Steel IJmuiden terrein afgekondigd. Hiervoor is de QHSE-regeling 3.16 “Brandveiligheid” op 1 april 2017 gewijzigd. Deze maatregel geldt niet alleen voor u als externe firma, maar ook voor Tata Steel IJmuiden zelf.

Stagneren uw werkzaamheden hierdoor? vraag advies

Van Kampen Lastechniek kan u adviseren over de toepassing van een ander brandbaar gas en het lasgereedschap hiervoor. Tevens zijn er diverse alternatieven voor het autogene las- en snijproces.

Reden verbod Acetyleen

Acetyleengas is een oplossing van ethyleengas in aceton. Acetyleengas wordt opgeslagen onder druk, in stalen gascilinders (meestal cilinders van 80 liter). Het gebruik van brandbare gassen in gascilinders voor diverse Hot Work toepassingen hoeft, mits uitgevoerd volgens de verplichte brandveilige werkwijze, niet te leiden tot bijzondere veiligheidsrisico’s. Acetyleen gascilinders hebben wel een bijzonder veiligheidsrisico als zij worden aangestraald door hitte of onderhevig zijn geweest aan een mechanische schok (omvallen, een voorwerp dat hard in contact gekomen is met de gascilinder). In de acetyleen gascilinder start dan een ketenreactie, die moeilijk omkeerbaar is en kan leiden tot een plotselinge en onverwachte explosie van de acetyleen gascilinder. Het moment waarop deze explosie zich voordoet, is niet te voorspellen. Een dergelijke explosie zou grote schade kunnen toebrengen aan de gezondheid van onze medewerkers en inhuurkrachten, alsmede aan onze productie-installaties en gebouwen.

Veiligheidsmaatregel

Om bovenstaande reden is er een verbod afgekondigd. Alle firma’s die werkzaamheden uitvoeren op de site IJmuiden, mogen vanaf 1 april 2017 bij Tata Steel IJmuiden geen acetyleen gascilinders meer meenemen. De Dienst Bedrijfsbeveiliging ziet hier op toe tijdens de reguliere poortcontroles.

Bezoek onze webshop

Lees ook:

Optrel True Colour

Optrel True Colour

01-03-2017

De door Optel speciaal ontwikkelde UV / IR lasfilter zorgt voor een realistische waarneming van kleuren.

Voorheen zag u een spectrum van groene kleuren door uw lashelm. Met de True Colour lasfilter ziet u een spectrum van realistische kleuren.

3 jaar ongestoord werken met uw lasinstallatie.

Voor een vast bedrag per maand ongestoord werken met uw lasinstallatie. Wij regelen de financiering, het onderhoud en de NEN-3140 keuring voor u.

Na deze drie jaar heeft u geen maandelijkse kosten meer. Uiteraard kunnen wij voor de dan nog komende jaren het onderhoud en de NEN-3140 voor u verzorgen.

overzicht 2017 plasma slijtdelen Hypertherm

De manier om de optimale prestaties te garanderen van uw Hypertherm Powermax plasma snij-installatie is de montage van originele Hypertherm slijtdelen. Deze slijtdelen zijn vervaardigd volgens de allernieuwste technologieën en ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Tevens introduceert Hypertherm de nieuwe verlengde slijtdelen voor de Powermax 30, Powermax 30 XP en de Powermax 45 plasmasystemen.