Nieuws

De nieuwe Rehm Mega.Arc S en P

Mega.Arc S - Dé traploos regelbare MIG/MAG lasinstallatie voor perfecte lasresultaten. De Mega.Arc P - voor perfectie onder het Puls lassen!

Ontworpen voor professioneel gebruik door industriële klanten waarbij laskwaliteit en bedieningsgemak een pre is.

Wolfram elektroden WS2 WITSTAR

Dw wolfram TIG electroden (WP en WS2) van Wolfram Industries hebben optimale boogstartkarakteristieken met een lange levensduur (standtijd).

Deze wolfram elektroden zijn van een premium kwaliteit en zijn geproduceerd in Duitsland en voldoen aan de norm ISO 6848:2015.

Nieuw: Rehm Synergic.Pro 3de generatie

Na het geweldige succes van de Synergic.Pro en de Synergic.Pro2 komt Rehm met de 3de generatie Synergic.Pro MIG lasinstallaties (Baureihe 3).

In dezelfde behuizing, echter met meer opties: meer vermogen, nieuwe digitale draadaanvoermotor en Focus.Arc.

Wartels en schroefdraden

Hierbij treft u een overzicht aan van de meest voorkomende soorten schroefdraden voor het aansluiten voor diverse drukregelaars aan gascilinders, eveneens voor het aansluiten van vlamdovers, snijbranders en andere appendages voor gas- en lastechniek.

Kenmerken en eigenschappen van schroefdraad.

Ceweld beklede laselektroden (MMA)

In dit overzicht treft u laselektroden aan voor statische- en dynamische verbindingen, als ook voor RVS.

Naast laselektroden voor gietijzer en gietstaal ziet u ook laselektroden voor het oplassen van slijtvaste lagen en HSS-staal. 

True Color lasvenster (ADF) in uw lashelm

Shine True Color ADF's onderscheiden zich met complexe coating-technologie en geavanceerde productie controle van concurrerende merken.

Kiest u voor Shine cassettes, dan werkt u met een product dat volledig geproduceerd is volgens de strikte richtlijnen van CE/ANSI/CSA.

Perfect.Pro DABBOX 3 bouwradio

De vernieuwde Perfect.Pro DABBOX 3 is een bouwradio met DAB+ en bluetooth.

De 5 beste radiozenders slaat u op in het geheugen, of stream nummers van je smartphone via bluetooth.

De DABBOX 3 heeft een groot incasseringsvermogen tegen vuil, stof, vocht en vallen.

MIG lassen van RVS met Binzel slijtdelen

De Binzel CuCrZr kontakttips en kontakttiphouders zijn de oplossing voor draadaanvoerproblemen bij het MIG lassen.

De nieuwe paarse liner van Binzel maakt het lassen van RVS en AHSS lasdraden eenvoudiger. Niet meer wisselen van de liner als u staal of RVS gaat lassen.

Bernzomatic branderset TS8000

Deze professionele branderset TS8000 van Bernzomatic kan al het zware werk aan.

De TS8000 is ideaal voor alle soldeer- en heetstook klussen.

Omdat de Bernzomatic brander TS8000 vanuit verschillende posities (bv. ondersteboven) te gebruiken is, is deze branderset ook geschikt voor het solderen op lastig bereikbare plekken.

Nu compleet met een GRATIS patroon.

Cepro tochtlamellen: hou de kou uit de werkplaats!

Nu aangekomen in de herfst en met de winter voor de deur is het voor u en uw werknemers van belang om het natte, koude en winderige weertype binnen te weren.

Ook voor de goederen in uw magazijn en het gereedschap in uw werkplaats is het van belang dat er een warme en droge omgeving is.

Een goede oplossing hiervoor zijn de Cepro tochtlamellen.

lashelm Shine SparX Double OLED

Met trots presenteert SHINE de nieuwe SparX Double OLED lashelm. De allereerste automatische lashelm met OLED lens technologie met een Bluetooth afstandsbediening om de instellingen van uw automatisch filter te kunnen aanpassen.

De lens is voorzien van True Color technologie voor een perfecte kleurweergave en van de hoogste optische classificatie volgens de EN379 1/1/1/1.

Product van de maand mei 2020

Gecertificeerde Cepro Clear Covid-19 Schermen & Gordijnen

Houdt de werkplek van u en uw collega’s veilig tijdens COVID-19.

De Cepro Clear Covid-19 schermen & gordijnen voldoen allen aan de B2-norm en sommigen aan de B1-vlamvertragende norm volgens DIN 4102-01.

Product van de maand april 2020

MobileGo Plus, deze mobiele lasrookafzuiger voor licht gebruik met 4 unieke kenmerken.

- KUA afzuigarm: de #1 keuze van onze klanten
- Compact, krachtig en gemakkelijk te manoeuvreren
- Makkelijk te gebruiken en te onderhouden
- Tweetrapsfilter voor een langere levensduur van het filter

Cepro catalogus 2020

Cepro® is specialist in het veilig inrichten van las- en slijpwerkplekken en biedt daarvoor een omvangrijk pakket producten en diensten. Cepro® producten verhogen niet alleen de veiligheid maar ook de efficiency van de werkplek, waardoor een verbetering van de workflow en daarmee kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden.

Rehm Focus.Arc P volledig digitale MIG Puls lasinstallatie

Of het nu gaat om het verbeteren van prestaties, kwaliteitsverbetering of een verantwoorde bescherming van de gezondheid, met het volledige digitaal gestuurde lasproces FOCUS.ARC profiteert u van alle voordelen.

De Focus.Arc P is ontwikkeld voor de toekomst. Deze nieuwste telg uit het ultra moderne leveringsprogramma van Rehm zet volledig nieuwe normen in MIG/MAG lastechnologie.

U kunt dit zelf ervaren, vraag een demonstratie aan. Of u nu staal, RVS of aluminium verlast, u ziet het verschil direct.

Keuze van uw drukregelaar

Globaal zijn er drie hoofdgroepen:

Drukregelaars voor technisch gebruik. U kunt denken aan uw autogene lasset of de drukregelaar op uw MIG/MAG of TIG lasinstallatie. Maar ook voor het op druk zetten van drukvaten of koelsystemen.

Drukregelaars voor leidingsystemen. Een centraal punt waar u uw cilinders (pakket) plaatst en vervolgens met een leidingsysteem het gas naar verschillende afname punten distribueert. Hierbij kan iedere afnemer zijn eigen gasdebiet instellen.

Drukregelaars voor (hoog)zuivere of medicinale gassen waar de zuiverheid van belang is of een hoger druk of capaciteit gewenst is.

De nieuwste Multi Vision en Multi C'Air III (PAPR)

De nieuwste Multi Vision lashelm is een lichtgewicht lashelm geschikt voor de meeste las- en slijpprocessen en is er in een uitvoering met en zonder opklapvenster.

Deze lashelm zorgt voor een optimale bescherming van borst, hals, oren en gelaat tegen lasspatten en warmtestraling

GoLine, waar de bescherming tegen lasrook begint

De GoLine reeks van Plymovent is een uitstekend startpunt voor bescherming tegen blootstelling tegen lasrook. Deze lijn bestaat uit een reeks lasrookafzuigers met filters voor eenmalig gebruik, ontworpen voor het afvangen en filteren van lasrook die ontstaat als gevolg van licht of incidenteel laswerk.

De GoLine bestaat uit 3 soorten producten: een mobiele filterunit of op de muur gemonteerde stationaire units met één of twee armen.

Rehm Tiger Digital: De nieuwe maatstaf voor TIG-lassen

De innovatieve Rehm Tiger Digital TIG lasinstallatie is de mobiele oplossing voor alle laswerkzaamheden bij u in de werkplaats of op locatie.

De Rehm Tiger 180/230 Digital met digitaal display combineert de meest hoogwaardige technologie met bedieningsgemak zodat u of uw collega eenvoudig en snel kan werken met de beschikbare hoogwaardige technologie.

Digital, de nieuwe norm op lasgebied

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van digitale hulp zeer uitgebreid.

Gebruik nu hiervoor uw lasinstallatie. Scrol mee met een greep uit de mogelijkheden.

Demonstraties op de TechniShow

Ook tijdens deze editie van de TechniShow worden demonstraties van de allerlaatste ontwikkelingen op lasgebied door Rehm verzorgd.

Het TIG lassen met o.a. Puls en dubbel-Puls, maar ook MIG lassen met o.a. Focus.Puls Fe, Focus.Puls RVS, en Focus.Arc, Power.Puls UI en Power.Puls II en Power.Arc verdienen uw aandacht.

TechniShow 2018

TechniShow 2018

01-03-2018

De TechniShow presenteert u het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. Hier vindt u innovaties, demo's, presentaties, workshops en themaroutes op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen en toebehoren en hulpmiddelen.

Ook dit keer nodig ik u uit op de stand (Hal 7, stand E072) van Rehm om u te begeleiden in de digitale wereld van lastechniek.

Schweissen & Schneiden 2017

Alle producenten van las en snij-apparatuur kunt u wederom vinden tijdens Schweißen & Schneiden, de wereldwijd toonaangevende beurs op het gebied van verbindings- en scheidingstechniek.

Dit vierjaarlijkse evenement wordt vanwege de verbouwing van het beurscomplex in Essen, eenmalig gehouden in Düsseldorf van 25 tot en met 29 september 2017.

Thermal Dynamics 1Torch

Thermal Dynamics is naast Hypertherm één van de meest toonaangevende fabrikanten van plasmasystemen.

Panoramaxx: Ruimer, helderder zicht en kleurecht!

Het revolutionaire design van de lashelm zorgt ervoor dat de ogen dichter bij de ADF-cassette staan, waardoor het zichtveld van de lasser 600% ruimer is dan bij een gewone ADF-cassette.

Nog nooit heeft u door een automatische lashelm gekeken met z’n helder zicht.

MIG lastoortsen MB EVO PRO

De MB EVO PRO lastoorten bieden een totaal nieuw concept in design, vorm en functionaliteit. De ongeëvenaarde ergonomie creëert een groter gevoel van controle, wat de lasser toelaat zich “één” te voelen met het lastoorts. De positie van de schakelaar, het design en het kogelgewricht garanderen een optimaal gebruikscomfort in alle lasposities.

Acetyleen verbod Tata Steel IJmuiden

Per 1 april 2017 is een verbod op het gebruik, het transport en de opslag van acetyleengas op het Tata Steel IJmuiden terrein afgekondigd. Hiervoor is de QHSE-regeling 3.16 “Brandveiligheid” op 1 april 2017 gewijzigd. Deze maatregel geldt niet alleen voor u als externe firma, maar ook voor Tata Steel IJmuiden zelf.

Stagneren uw werkzaamheden hierdoor? vraag advies
Van Kampen Lastechniek kan u adviseren over de toepassing van een ander brandbaar gas en het lasgereedschap hiervoor. Tevens zijn er diverse alternatieven voor het autogene las- en snijproces

Optrel True Colour

Optrel True Colour

01-03-2017

De door Optel speciaal ontwikkelde UV / IR lasfilter zorgt voor een realistische waarneming van kleuren.

Voorheen zag u een spectrum van groene kleuren door uw lashelm. Met de True Colour lasfilter ziet u een spectrum van realistische kleuren.

3 jaar ongestoord werken met uw lasinstallatie.

Voor een vast bedrag per maand ongestoord werken met uw lasinstallatie. Wij regelen de financiering, het onderhoud en de NEN-3140 keuring voor u.

Na deze drie jaar heeft u geen maandelijkse kosten meer. Uiteraard kunnen wij voor de dan nog komende jaren het onderhoud en de NEN-3140 voor u verzorgen.

overzicht 2017 plasma slijtdelen Hypertherm

De manier om de optimale prestaties te garanderen van uw Hypertherm Powermax plasma snij-installatie is de montage van originele Hypertherm slijtdelen. Deze slijtdelen zijn vervaardigd volgens de allernieuwste technologieën en ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Tevens introduceert Hypertherm de nieuwe verlengde slijtdelen voor de Powermax 30, Powermax 30 XP en de Powermax 45 plasmasystemen.

Skiron ventilatoren

Skiron ventilatoren

25-01-2017

Voor besloten ruimten waarvoor een centrale luchtventilator nodig is, kunnen de Skiron ventilatoren aan uw meest veeleisende industriële behoeften voldoen.

Skiron ventilatoren kunnen met hun krachtige maximum vermogen zowel positieve als negatieve luchtstroming (blazen en zuigen) geven in de meest moeilijke werkomgevingen.

Bymat Brushline-serie

Lasnaadreinigen, polijsten en etsen ... het kan allemaal met één enkele machine tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De Duitse fabrikant Bymat heeft hiervoor divere reinigers voor. De Bymat-reinigers zijn geschikt voor intensieve lasnaadreiniging.

Alleen de Bymat Baseline serie is ontwikkeld voor minder frequente lasnaadreiniging. Alle Bymat series stellen u in staat om makkelijker, sneller en milieuvriendelijker lasnaden te reinigen en markeringen aan te brengen (o.a. serienummers, logo's) en zijn uitermate geschikt voor alle RVS-bewerkende bedrijven die streven naar een perfect eindresultaat!

NIL Verbindingsweek 2016

Zowel bedrijven als technische scholen kijken alweer uit naar de NIL verbindingsweek. De maakindustrie komt samen om de ontwikkelingen op het gebied van lassen, lijmen en snijden te bespreken tijdens dit unieke, driedaagse vakevenement op 1, 2 en 3 november.

Tientallen exposanten staan op deze beurs om hun organisaties en de producten en diensten die zij leveren aan u te presenteren.

Megafil gevulde lasdraden  met 3.1 certificaat

Naast diverse massieve lasdraden hebben wij ook de gevulde draden van Megafil in ons programma. Deze lasdraden hebben vele voordelen ten opzichte van de concurrerende- en massieve lasdraden voor dezelfde toepassingen.

Door het unieke fabricageproces hebben deze lasdraden een zeer goede doorvoer vanwege de perfecte rondheid. Dit resulteert in een hogere neersmelt en stroomdichtheid.

De nieuwe Powermax 45 XP

Deze vernieuwde Powermax 45 XP behoort tot de nieuwste generatie plasma snij-installaties van Hypertherm. De Powermax 45 XP snijdt nu door 16mm heen (dit was 12 mm) en heeft een scheidingscapaciteit van 29mm.

De ingangsdruk van de lucht wordt automatisch geregeld (SmartSense™).

De vernieuwde Tiger

De vernieuwde Tiger

24-05-2016

De Tiger onder de TIG lasinverters is vernieuwd, nu nog lichter, sterker en mobieler dan elke andere draagbare stroombron in het compacte segment.

Dankzij het uitzonderlijk lage gewicht en de afmeting is de Tiger het ideale gereedschap voor mobiel gebruik met ongekende prestaties. De geïntegreerde procesfaciliteiten zijn uniek bij de compacte lasinstallaties.

De nieuwe Bymat 1140 RS

De nieuwe Bymat 1140 RS inclusief de vernieuwde koolstofvezelkwast, bijzondere prestaties voor een zeer gewone prijs.

RSG Safety

RSG Safety

21-04-2016

RSG Safety is een gespecialiseerde fabrikant van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) en diensten. Het RSG assortiment omvat o.a. T-AirLine complete persluchtoplossingen, half- en volgelaatmaskers en een brede lijn aan wegwerp-coveralls.

Actie: 10 halen 5 betalen!

StrongHand lasmagneten

StrongHand Tools staat o.a. bekend om haar brede assortiment aan topkwaliteit positioneerklemmen, lashoekmagneten, flexibele armmagneten, uitlijnklemmen, hoeksteunen, Shark klemmen, 3-dimensionale spanlasklemmen, positioneermagneten en aanverwante accessoires.

Zowel voor plaatmateriaal, buizen en pijpen.

Weldsafe oogbescherming

Weldsafe veiligheidsbrillen, lasbrillen en gelaatsschermen onderscheiden zich in kwaliteit en draagcomfort. Veiligheid en gebruiksgemak zijn binnen een modern vormgegeven concept gewaarborgd.

Met Weldsafe bent u verzekerd van optimale prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Weldsafe gelaatschermen nu met extra korting. Deze actie duurt tot en met 15 mei 2016.

Standaard Auto Nesting Software PNC-12 EXTREME

Koike introduceert vanaf heden standaard Auto Nesting CAD/CAM-software voor de Koike PNC-12 Extreme. Deze software helpt om de productiviteit te verhogen tijdens het voorbereiden van uw snijplan.

Tevens biedt Koike de mogelijkheid voor bestaande gebruikers van de PNC-12 Extreme tegen een kleine vergoeding over te stappen naar de nieuwe Auto Nesting Software.

Binzel E3 wolfraamelektrode

Met de Binzel E3 wolfraam elektrode, kleur paars, worden ongekende prestaties behaald. Dit wordt bereikt door een doordachte mix van diverse oxides waaronder lanthaan (La), zirkonium (Zr) en yttrium (Y).

U kunt de E3 wolfraam elektrode testen!

SSL Certificaat

SSL Certificaat

10-02-2016

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL is een protocol voor het creëren van een versleutelde verbinding tussen onze website/webshop en uw internetbrowser.

Deze verbinding verzekert dat alle gegevens, die tussen u en Van Kampen worden verstuurd, geheim blijven voor buitenstaanders en niet vervreemd kunnen worden.

Binzel ABIMIG AT en WT, de nieuwe standaard in MIG lastoortsen.

Abicor Binzel heeft twee nieuwe typen MIG lastoortsen aan haar programma toegevoegd.

De ABIMIG AT en WT zijn er in een luchtgekoelde en een watergekoelde versie. Beide versies zijn voorzien van soepele slangenpakketten en demontabele zwanenhalzen.

Revolutionair: de Optrel VegaView 2.5

Het is eindelijk zover! De lasser hoeft nu niet veel te doen om een helder zicht te krijgen op zijn werkstuk.

Cepro tochtlamellen

Cepro tochtlamellen

18-11-2015

Nu aangekomen in de herfst en met de winter voor de deur is het voor u en uw werknemers van belang om het natte, koude en winderige weertype binnen te weren.

Ook voor de goederen in uw magazijn en het gereedschap in uw werkplaats is het van belang dat er een warme en droge omgeving is.

Een goede oplossing hiervoor zijn de Cepro tochtlamellen.

De beste vacuum verpakking voor beklede elektroden

In de praktijk gaat doorgaans tot wel 40% van de elektroden verloren door het lek gaan van de vacuüm verpakking. De dominerende "Ready & VacPack" verpakkingen blijken in de praktijk uiteindelijk niet bestand te zijn tegen vallen, stoten en langdurige opslag.

Powermax 30 Air met ingebouwde compressor

De nieuwe telg in de Hypertherm Powermax familie is de Powermax 30 Air. Bent u gewend om uw compresser mee te nemen, dat is met deze nieuwe plasma snij-installatie verleden tijd.

Optrel e684, de eerste volautomatische lashelm

Optrel introduceert de eerste volautomatische lashelm. De e684 past zichzelf volledig automatisch aan de lichtintensiteit aan. Een sensor in de lashelm meet de kracht van de lasboog, waarna de ADF-cassette zich automatisch aanpast aan de lichtintensiteit.

Techni Show van 11 t/m 14 maart 2014

De Techni-Show presenteert u het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux. Hier vindt u innovaties, demo's, presentaties, workshops en themaroutes op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen en toebehoren en hulpmiddelen.

Ceweld Select Dealer

Van Kampen Lastechniek kan vanaf nu een scala aan lastoevoegmaterialen leveren.

Van beklede laselektroden tot TIG lasdraden en van MIG lasdraden tot toevoegdraad voor onder poederdek lassen.