Plymovent

Plymovent lasdampafzuiging lasser aan het werkDe lasdampafzuiging van Plymovent zorgt voor een veilige werkomgeving wanneer u aan het lassen bent. Bij het lassen komen namelijk verschillende dampen en stofdeeltjes vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid van de lasser. Deze dampen en deeltjes, samen lasdamp genoemd, kunnen een serieus veiligheidsrisico vormen. Daarom is het van belang om de nodige maatregelen te treffen om de persoonlijke en ruimtelijke veiligheid van de lasser te garanderen. Wanneer u in een gesloten ruimte werkt, is het uiterst noodzakelijk om voor voldoende ventilatie te zorgen. Bij Van Kampen vindt u diverse soorten lasdampafzuiging waarmee u lasdamp gemakkelijk wegfiltert en de werkruimte weer veilig maakt.
 

Lasrook afzuigen met Plymovent

Lasdamp of lasrook kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de lasser. Afhankelijk van de concentratie en samenstelling van de gassen en de positie van de lasser, kan lasdamp schade veroorzaken aan de luchtwegen. Er bestaat bovendien sinds 2010 een grenswaarde voor beroepsmatige blootstelling aan lasrook die is vastgesteld om gezondheidsschade te voorkomen. Hoe zorgt u ervoor dat lasdamp op een adequate manier wordt afgezogen? Met de afzuiging van Plymovent bent u verzekerd van een functioneel systeem dat alle gevaarlijke stoffen uit uw ruimte wegfiltert. Kies uit verschillende soorten systemen:

Wanneer u de Binzel RAB MIG lastoorts aanschaft, profiteert u meteen van een ingebouwd afzuigsysteem. Sluit uw toorts gemakkelijk aan op een centrale afzuiging of een zelfstandige unit. Zo vermindert u de blootstelling van de lasser aan lasrook. Wilt u direct afzuigen boven uw lastafel? Een stationaire afzuigarm is ideaal. Stel de afzuiging zo in dat de ventilator automatisch start en stopt wanneer u begint en eindigt met lassen. Is het bij uw constructies lastig om een afzuigarm te installeren? Onze mobiele lasdampafzuiging is de oplossing. Deze mobiele filterunit is voorzien van een afzuigarm of -slang waarmee u alle lasdamp wegfiltert.
 

Lasdampafzuiging Plymovent en toebehoren

Naast goedwerkende afzuigsystemen hebben wij ook onderdelen en filterpatronen van Plymovent in ons assortiment, zodat u altijd op een veilige manier kunt lassen. Wij nemen veiligheid serieus. Daarom geven wij u graag advies over onze producten. Bezoek onze webshop of neem contact met ons op!