Cilindergassen

Op deze pagina vindt u alles over cilindergassen van Air Products.

Integra® zuurstof en acetyleen

Air Products IntegraBij de ontwikkeling van de Integra® zuurstof en acetyleen cilinders van Air Products stonden gebruiksgemak en veiligheid voorop. De cilinders worden gekenmerkt door de beschermkap, waarin handvatten, regelaars en koppelingen zijn geïntegreerd.

De cilinders hebben een geïntegreerde drukregelaar voor het instellen van de werkdruk tussen 0 en 0,8 MPa (0 en 8 bar). Een andere meter geeft continu aan hoeveel gas er nog in de cilinder zit. Met de snelkoppeling kunnen de cilinders zonder gereedschap worden vervangen. Bovendien bevat de snelkoppeling van de cilinders een vlamdover en een geïntegreerde stoffilter.

De cilinders voldoen ook aan strikte veiligheidsvoorwaarden. Het ventiel wordt automatisch afgesloten als de toevoer per ongeluk wegvalt. De serie is gecertificeerd door de internationaal erkende TÜV Rheinland Group.

De cilinders zijn kleiner en lichter dan de conventionele 50 liter cilinders en dus geschikt voor mobiel gebruik op bouwplaatsen en/of in servicewagens.

Maxx® beschermingsgassen

Air ProductsMaxx berschermgasMaximaliseer uw productiviteit met de nieuwe beschermgassen van Air Products. Wat u ook last, de innovatieve nieuwe Maxx® beschermingsgassen van Air Products zorgen voor de beste resultaten.

Ontwikkeld om het resultaat te verbeteren door middel van een unieke combinatie van lasbaarheid, laskwaliteit en hogere lassnelheden, u bereikt meer met minder afkeuring. Compromisloze productiviteit: Een belangrijk argument om voor deze gassen te kiezen.

Deze nieuwe gassen zijn ook ontwikkeld voor een verbeterde werkomgeving van de lassers, doordat de Maxx® gassen de laagste niveaus van ozon en rook genereren.Uitgebreid getest door de eigen specialisten van Air Products, door de lassers bij klanten en door onafhankelijke erkende laboratoria waaronder het TWI (het vroegere Welding Institute, in de UK). Deze nieuwe reeks beschermgassen heeft bewezen prestaties geleverd om aan uw behoeften te voldoen.

Het eigendomruilsysteem van Supergas.

SupergasWat houdt het ruilsysteem precies in?
Als u nog niet in het bezit bent van een cilinder moet u deze eenmalig aankopen. U neemt daarmee automatisch deel aan het ruilsysteem. Dit houdt in dat u uw cilinder vol voor leeg kunt omruilen.

De voordelen hiervan zijn:

  • U hoeft uw cilinder niet meer ter vulling aan te bieden.
  • Geen lange wachttijden.
  • Geen afkeur meer mogelijk.
  • Uw cilinder kan niet meer zoekraken.
  • U kunt altijd direct verder, dus nooit meer zonder gas.
  • Eenmaal in het ruilsysteem, geen keur of onderhoudskosten.

Ook als u al in het bezit bent van een eigendomcilinder kunt u instappen in ons ruilsysteem. Hiervoor worden eenmalige kosten in rekening gebracht. Uw cilinder dient wel te zijn voorzien van een geldig stoomwezen of PI keur. Ook moet het een duidelijke eigendomcilinder zijn, en geen cilinder waarover huur betaald moet worden, deze cilinder is namelijk eigendom van een gasmaatschappij. Is dit alles bij uw cilinder in orde, dan kan deze deelnemen aan het ruilsysteem.

De volgende producten kunnen geleverd worden via het ruilsysteem:
Argon - Argon/Co2 - Zuurstof - Acetyleen - Stikstof en Helium

Waar kunt u ruilen?
Altijd bij u in de buurt, het ruilsysteem van Supergas heeft een landelijke dekking. Ook voor de aankoop van uw cilinder(s) kunt u bij deze ruilpunten terecht. Informeer bij ons voor een overzicht van de ruilpunten in het land.

Inhoud en maten:

Inhoud Diameter Lengte Gewicht Werkdruk Testdruk
lltr.] [mm.] [mm.] [kg.] [bar] [bar]
2 100 360 3,8 200 300
4 140 375 4,7 200 300
5 140 450 5,9 200 300
10 140 815 11,9 200 300
20 204 780 22,0 200 300
30 204 1160 39,0 200 300

Webshop